EXCLUSIV | De ce a dispărut Michaela Prosan timp de 4 ani de pe micul ecran: “Am întrerupt activitatea artistică pentru…”

27 09. 2024, 17:15

Michaela Prosan revine la Antena 1 după o pauză de 4 ani. Actrița este protagonista serialului  original “Iubire cu parfum de lavandă”, pe care și-a pus amprenta Ruxandra Ion. CIAO.RO a fost la evenimentul de lansare a producției, chiar pe platourile de filmare. În interviul exclusiv acordat, Michaela Prosan ne-a oferit detalii atât despre noul serial care va avea premiera, la Antena 1, pe 31 octombrie, cât și despre schimbarea radicală din viața ei, ea devenind, pentru prima dată, mamă în urmă cu 3 ani.

Cunoscută publicului telespectator din serialele “Fructul oprit” și “Sacrificiul”, Michaela Prosan și-a întrerupt activitatea artistică pentru a se dedica rolului de mamă în viața privată. Este împlinită, fericită, iar proiectul “Iubire cu parfum de lavandă” a venit la momentul potrivit în viața ei.

Michaela Prosan: „Copilul este cea mai mare realizare de până acum”

Revii pe micul ecran, din 31 octombrie, în “Iubire cu parfum de lavandă” după o pauză de câțiva ani…

Pauza a fost de 4 ani în televiziune, timp care mi se pare că a trecut foarte repede. Adică a stat pe loc, așa mă simt. Dar, paradoxal, s-au întâmplat foarte multe și m-au transformat.

Felicitări pentru copil!

Este cea mai mare realizare de până acum și o să fie marea realizare a vieții mele. M-am dedicat acestui nou rol de mamă.

Cum este experiența asta pentru tine?

Cred că pentru fiecare femeie e diferită și fiecare o integrează diferit, dar asta nu înseamnă că nu este de departe cel mai extraordinar moment și femeia în momentul ăla cunoaște cea mai mare transformare din viața ei. Practic este un moment unic și fiecare îl trăiește în felul felul propriu.

Michaela Prosan: „Nu am vrut să apelez la bone. M-am dedicat întru totul și mă bucur că am putut să fac asta”

Ce te-a atras la acest serial? În cei 4 ani în care ai lispit de pe micul ecran, ai refuzat proiecte? Cred că ai simțit nevoia să îi acorzi copilului toată atenția.

Sigur. M-am sustras și mi s-a părut ceva normal. Am întrerupt activitatea artistică, tocmai pentru a mă dedica total, pentru a mă bucura, pentru a avea grijă de fiul meu. Nu am vrut să apelez la bone sau alte persoane. Sigur, am cerut ajutorul familiei mele când a fost nevoie, dar m-am dedicat întru totul și mă bucur că am putut să fac asta. Mă bucur că am o relație foarte puternică cu fiul meu.  Pentru mine proiectul ăsta a venit la fix, adică timing-ul a fost perfect. Lucrurile s-au organizat și s-au așezat bine și încerc constant să găsesc acest echilibru între viața personală și viața profesională. Și se pare că îmi iese. Este obositor, nu e ușor, dar îmi iese. Până la urmă totul se negociază de la timpul petrecut cu familia mea.

Michaela Prosan: „Îmi place să și pictez și am făcut asta”

Care sunt provocările rolului? Te scoate așa din zona ta de confort?

Sunt o grămadă de provocări și normal că m-a scos din zona de confort pentru că sunt situații pe care nu le-am trăit și sunt experiențe care nu-mi erau familiare și a trebuit să caut, să mă documentez, să înțeleg, să discut.

Au fost foarte multe discuții, au fost foarte multe trasee pe care a trebuit să le parcurg, să le reparcurg să înțeleg așa, să mă tot duc pe spirala asta a personajului, să-i găsesc toate mecanismele și cum funcționează. Și încă mai caut, pentru că provocări vin în continuare, situații vin în continuare, scenarii curg și eu trebuie să fac față cu tot ce am construit până acum, cu toată fundația pe care am pus-o, să îmi fac personajul să stea în picioare.

De ce ți-ai ales această profesie?

Țin să cred că, în general, lucrurile astea ne găsesc pe noi. Iluzia e că noi le-am găsit pe ele, dar ele vin și noi: uau, ce tare! M-am făcut actor! Despre actorie pot să spun în prezent că este modul meu de a mă exprima, arta în sine, pentru că mie îmi place să și pictez și am făcut asta și tot ce ține de artă mă atrage. E felul meu de de a mă exprima și pe lângă asta mi se pare că pot să spun povești despre oameni prin artă, prin tot ceea ce înseamnă asta: actorie, pictură.